Dyrk dine egne grøntsager

Det kan være rigtig hyggeligt at have et lille drivhus stående ude i haven, som man kan dyrke en masse forskellige grøntsager i til eget forbrug. Det smager bare en hel del bedre når man selv har dyrket det og på den måde lagt noget mere kærlighed i.

Men sådan et drivhus er desværre ikke helt billigt og alt efter størrelse og funktionalitet, så skal du af med mellem 2.000 og 10.000 kroner. Derfor vil du nok være interesseret i at kigge efter tilbud på drivhuse, inden du køber det første og bedste du ser i det nærmeste byggemarked. Faktisk findes der rigtig mange gode tilbud på nettet, hvor du kan spare mange hundrede kroner i forhold til byggemarkedernes tilbud.

Vil du gerne købe sådan et drivhus, så er det ikke lige meget hvor du placerer den og hvilke funktioner du vælger. Placeringen skal gerne ligge det sted i haven, hvor det kan få allermest sol igennem dagen.

Sydvendt have

Har du en sydvendt have, vil det altså være et foretrække og skal det gerne undgå at stå i skygge af et stort træ eller huset. Samtidig skal drivhuset også gerne være vendt således at døren ikke står imod den vestlige vind, som er det vi har mest af herhjemme.

Der er også kommet en del smarte teknologier til de senere år, blandt andet at man kan få en sensor på, der ser hvornår det bliver lige lovligt varmt og så åbner vinduerne automatisk, så der kan komme lidt luft til grøntsagerne.

Har du styr på alt dette kan du begynde at lede efter tilbud på drivhuse, og her kan det være smart at tjekke brugt markederne så som Den Blå Avis, hvor der ofte er mange tusinder at spare.

Det er også muligt at handle

I Danmark er vi normalt ikke særlig gode til det, men hvis man er lidt frisk, så kan man ofte forhandle sig til lidt bedre priser. Det handler om at være fræk og have noget at have det i. Eksempelvis står man stærkt hvis man ved hvad andre butikker sælger den samme vare for.

Kan du gå hen til den konkurrerende virksomhed og få præcis det samme produkt, men til en billigere pris, så vil de fleste være villige til at give dig rabat så du i det mindste ikke betaler for meget for varen.

Men du kan også vælge at se om du kan købe restvarer eller udstillingsmodeller. De vil ofte være væsentligt billigere. Er du på en havemesse hvor de har slået et drivhus op, så kan du sikkert købe det billigt mod at du tilbyder selv at pille det ned og få det flyttet. De sparer tid og den er gerne en del penge værd.

Andet godt: