En hobbykniv kan virke som et meget normalt indkøb, som bruges mange steder i arbejdslivet og derhjemme. Mange håndværkere bruger den, mange lagerarbejdere bruger den og derhjemme er der ikke grænser for hvad den kan bruges til. Men faktisk bør du tænke en smule over hvad du skal bruge din kniv til inden du køber, da det ikke altid er den billige model som er bedst til arbejdet.

Samtidig kan den dyre model også gå hen og vise sig ikke at være den bedste løsning. Hvilken du vælger kommer an på hvor hårdt materiale du skal skære i. De dyre modeller kommer nemlig mest et fast blad som er godt til at skære i hårde ting så som gipsplader. Disse blade har det også meget at bue eller lille smule for at kunne få bedre fat. Omvendt har de mindre og billigere modeller et løst blad, som kan udskiftes når det bliver slidt. De kommer i opdelte dele så de er lige til at knække af, når et led er brugt for meget.

Du behøver ikke at lede længe efter de billige modeller, da disse kan findes et en flad femmer de fleste steder, både i byggemarkeder men også i større varehuse som Bilka. Disse kan du købe en del af, da du ofte ender med at ødelægge en enkelt hobbykniv eller to i dit projekt. Vil du op og have en mere professionel en, så kan du finde disse til en 100-150 kroner. Et godt bud er Toolworld.dk, hvor du finder en god model i fin kvalitet til 150 kroner – såkaldt Stanley Model. Denne ligger godt i hånden og det bliver derfor mere behageligt at arbejde med den i længden.

Pas på børnene

Det er som nævnt en rigtig god ide, at finde sig en god, praktisk og gerne billig hobbykniv, men man skal huske på, at det ikke er legetøj. Det er en kniv og en skarp en af slagsen. Specielt hvis man er i gang med et bygge projekt kan det være nærliggende at lade kniven ligge på jorden eller et andet sted hvor et barn nemt vil kunne få fingrene in den.

Det kan meget hurtigt gå galt, for selvom der gerne er en lille sikring på den type knive, så skal der alligevel ikke ret meget til at man får den åbnet og så kan man skære sig rigtig meget. Specielt er det farligt fordi specielt mindre børn har det med at tage ting i munden og du kan sikkert levende forestille dig resultatet af sådan et blad i en lille barnemund. Så har du børn, så tænk over hvor du lægger kniven.

Andet godt: