Sundhed, ernæring og styrketræning

Sundhed og velvære kan for mange lyde som to vidt forskellige ting, men rent faktisk går de hånd i hanke.

Er man et sundt menneske og der tænker jeg på sund kost og motion har man som regel også et godt velvære. Hvis man ikke spiser sundt og ikke dyrker motion, vil mange føle sig utilpas og stille og roligt miste ens selvværd. Flere og flere danskere er blevet stressede bl.a. grundet finanskrisen og de har dårligt tid til familie og venner og for at kompensere for dette spiser de en gang hurtig fastfood, hvor de ikke tænker på deres sundhed men den korte tid de har til at fylde i hovedet. Fastfood som Mc.Donald og Burger King mad er noget af det værste mad man kan spise grundet de mættede fedtsyrer. Mættede fedtsyrer findes bl.a. i sødmælk, smør, fløde og i fastfood. I fastfood findes deruover også transfedtsyrer, som er rigtig skidt for dit hjerte samt for din hjerne. Forskning har vist at mættede fedtsyrer ikke kun hæmmer vores hjerneceller men de forsøger også at slå dem ihjel. Læs evt. bogen ”Mirakelkost til din hjerne” hvor forfatteren fortæller Jean Carper hvordan mættede fedtsyrer kvæler hjernecellerne. Hjernecellerne bliver simpelthen overrumplet af de aggressive fedtsyrer, så de ikke kan lave det, vi gerne vil have dem til.

Udover at spise sundt kan man styrke sit helbred endnu mere ved at dyrke styrketræning og motion. Styrketræning er heldigvis blevet mere eller mindre blevet en “folkesygdom” og der ligger efterhånden et styrketræningscenter på hvert et gadehjørne. Ønsker man ikke at få store og fyldige muskler kan man tilmelde sig motion styrketræning, hvor man laver forskellige former for interval træning med lette vægte. Denne form for styrketræning giver et vægttab samtidig med at fedter bliver omdannet til muskler. Hvad mange ikke ved er at styrketræning har en positiv effekt på knoglestrukturen og senerne, i det at de bliver forstærkede. Yderligere har styrketræning en positiv effekt på sygdomme som osteoporose.

Derfor er sundhed dvs. sund ernæring og motion lig med et godt velvære og selvværd. Vi lever kun en gang så spis sundt og lev længere. Det skal pointeres at vores sundhed er vigtigere end noget andet her i livet. Sundhed gør, at vi kan have et langt og godt liv sammen med vores kære.

Vil du vide mere omkring sundhed, så klik ind på sundhed.dk

 

Andet godt: