Dukker og børnespil

En sund sjæl i et sundt legeme… Det holder 100%. Og det vigtige er at forstå, at det gælder også vice versa. Og den sunde sjæl opbygges allerede i børneårene, hvilket gør det ekstremt vigtigt at sikre en god udvikling af barnet inkl. dets sociale færdigheder. Til det formål er legen sammen med voksne vigtig, og her er for eksempel puslespil en vigtig faktor.

Puslespil, LEGO og dukker

Hvis du tænker tilbage på din egen barndom, kan du helst sikkert huske LEGO som en del af dit legetøj. Og er du pige, er der selvfølgelig pigens foretrukne legetøj: Dukker.

Husk på, hvor givende det var for dig som barn at lege med typer af legetøj, som virkelig engagerede din fantasi og din udviklingstrang. Hvem har ikke bygget store konstruktioner i LEGO eller skabt hele familier med dukkerne? Og kan du huske lange vinteraftener sammen med din forældre eller søskende over et godt puslespil? Jeg kan!

De stunder er det vigtigt, at du genskaber sammen med dit barn. Og det er vigtigt, fordi moderne børn i dag i udpræget grad lever med computerspil og Facebook, hvor der ikke skabes noget som helst. Intet barn bliver mere kreativt af at skyde fjenden i smadder på en skærm – eller sidde og dele ligegyldigheder på Facebook med andre, der keder sig lige så meget.

Ved at fastholde de gamle spil og legesager, kan du sikre, at dit barn sideløbende med livet som moderne barn og så udvikler stærke sociale færdigheder. Det gør de nemlig, når de leger i den ægte verden over et puslespil, hvor der skal samarbejdes eller over et LEGO byggeri.

Tænk lidt over det!

Andet godt: