Det kan ofte være et spændende job at være sælger i papirbranchen, nemlig i de tilfælde hvor der er tale om noget helt specielt papir til særlige formål. Der er himmelvid forskel på papirs kvalitet, og ofte angives kvaliteten i vægten pr. kvadratmeter. For eksempel trykkes almindelige aviser oftest på 45 eller 50 grams papir, som det kaldes i daglig tale.

Noget andet er, når det kommer til lidt mere sofistikerede tryksager, så kræves der i de fleste tilfælde en langt højere gramvægt strækkende sig fra alt mellem 60 og 150 gram pr. kvadratmeter. Vi kender jo for eksempel alle til ganske almindeligt A4 papir til printere, som normalt er på 80 gram pr. kvadratmeter.

Forleden dag havde jeg en af de interessante opgaver, da jeg besøgte et lille trykkeri i Horsens. Trykkeren havde ringet efter mig, for han skulle bruge noget lidt specielt papir til en særlig opgave, idet han havde fået en ordre på trykning af et stort antal plakater, der skulle reklamere for en af de mange koncerter med et stort, internationalt navn, som Horsens er så kendt for.

Derfor havde jeg forberedt mig godt og pakket bilen med en række forskellige papirkvaliteter, jeg kunne vise frem for ham. Han var ikke længe om at vælge et stykke bleget og glittet papir med en gramvægt på 150, som var noget af det fineste, jeg havde medbragt.

Jeg var nysgerrig og spurgte, hvem der skulle give koncert, men han havde skrevet under på, at han ikke måtte afsløre det.

Andet godt: