Advokat til injurier

Kan man elske en forbryder? Ja. Det kan man godt. Mange forbrydelser sker ikke med fortsæt. De sker, fordi den, der begår forbrydelsen, er et stort kvajhoved. Mange forbrydelser sker, fordi kvajhovedet er en hidsig sjæl. De sker i det øjeblik, hvor forbryderen ikke tænker sig om.
Spørgsmålet er så, om man kan tilgive, at et menneske kvajer sig – eller er hidsig. Og det spørgsmål kan jeg ikke svare helt klart på. På den ene side er jeg helt parat til at tilgive min mand, som virkeligt har kvajet sig. Han har brudt injurielovgivningen, fordi han blev hidsig på et svagt menneskes vegne. På den anden side har jeg virkeligt skældt ham hæder og ære fra, fordi han lod sit temperament løbe af med sig. Han burde have tænkt sig om en ekstra gang. Han har formået at få mig helt ud af min ellers ret velovervejede måde at håndtere paniksituationer på.

På Facebook

Han skrev noget på Facebook, som han ikke burde have skrevet, og er nu blevet anklaget for injurier. Og jeg er ved at prøve at finde hjælp, så han ikke får en kæmpe bøde – eller endnu værre: En hård straf. Jeg kender intet til injurielovgivningen – og jeg kender heller ikke noget til strafferet. Jeg kender faktisk ikke til så meget om jura og hvad man må og ikke må. Jeg kender til, at man ikke må køre for stærkt på vejene. Jeg ved også, at man skal opføre sig ordentligt og vise hensyn. Så jeg er i en lidt dårlig situation. Jeg vil gerne hjælpe min hidsige mand, så han ikke får en hård straf. Men hvor skal jeg henvende mig?

Forsvarsadvokat i strafferet?

Jeg kan godt regne ud, at jeg skal have fat i en advokat. Men skal det være en forsvarsadvokat i strafferet? Skal det være en advokat med speciale i injurier og sociale medier? Ja, jeg kan også godt regne ud, at jeg ikke lige skal henvende mig til en advokat, der hjælper folk med at købe ejendom. Men hvor og hvilken specialisering skal jeg lede efter? Har jeg bare brug for en almindelig advokat? Du ved sådan en allround-advokat, der ved lidt om alt? Eller? Jeg ville ønske, at jeg vidste bedre. Jeg vil jo gerne hjælpe min mand bedst muligt. Men det er faktisk svært, fordi jeg kan jo læse mig til, at der er forskel på retssager, der handler om injurier og alvorlige forbrydelser, som fx vold eller tyverier.

En beskikket advokat

Jeg har læst mig frem til, at injuriesager ikke bliver anlagt af politiet, men af den person – fysisk eller juridisk – som bliver udsat for injurierne. Det må logisk betyde, at den, der er anklaget ikke, sådan lige bare får en beskikket advokat. Eller? Jeg ved det ikke. Og jeg kan ikke lige helt finde svaret. Hvis min mand har ret til en beskikket advokat, hvorfor skal jeg så sidde her og blive endnu mere frustreret og i tvivl? Jeg vil ringe til den allround-advokat, jeg kender. Han må kunne give mig et fornuftigt råd. Jeg har brug for det. Nu. Vi skal videre og have den her sag ud af verdenen.

Andet godt: