Behandlinger i Aalborg

Det har gennem de senere år medført en del mere administration i min klinik for fysioterapi i Aalborg, at flere og flere mennesker har en sundhedsforsikring, som de fleste har fået som en del af deres ansættelsesforhold. Når vores kunder har en sundhedsforsikring skal vi selv sørge for at kradse pengene ind fra forsikringsselskabet. Det er der normalt ingen problemer med, men det kræver lidt mere arbejde ved computeren for vores sekretær, end når patienterne bare betaler kontant for den behandling, de har fået.

I vores klinik mener vi selv, at vi tilbyder den mest effektive behandling af rygsmerter i Aalborg, og det er også lykkedes os at få store del af byens og egnens befolkning til at have den opfattelse. Derfor har vi naturligt nok mange patienter, som kommer for at blive behandlet for rygsmerter, som rigtig mange mennesker jo pådrager sig i forbindelse med udførelse af deres arbejde. Derfor er det selvfølgelig også fair nok, at deres behandlinger bliver dækket af en arbejdsgiverbetalt sundhedsforsikring.

I sidste uge havde jeg et pudsigt eksempel med en dame, som med jævne mellemrum er kommet i vores klinik gennem den seneste halve snes år. Hun har problemer med slidgigt, og da vores klinik nok må regnes for at kunne tilbyde den bedste behandling af slidgigt i Aalborg, har hun helt naturligt været fast kunde hos os. Og for hendes vedkommende har det netop i en årrække været den sundhedsforsikring, som hun havde i forbindelse med sit ansættelsesforhold, der har betalt for hendes behandlinger.

Men fru Jørgensen er altså for nylig gået på pension, og hun har ikke længere nogen sundhedsforsikring. Det var hun ikke opmærksom på, fordi hun jo gennem en del år har været vant til, at hun ikke selv skulle betale noget for sine behandlinger hos os. Så hun kom frejdigt ud til vores sekretær efter behandlingen og ville bare sig pænt farvel. Da sekretæren gjorde hende opmærksom på, at hun jo altså skulle betale for den ydelse, hun havde modtaget, blev hun i første omgang meget overrasket, men kunne efterfølgende selvfølgelig godt se, at hun nu selv hang på regningen.

Samme overraskelse har vi de senere år mødt hos en anden gruppe patienter. På et tidspunkt indførte vi nemlig en ny behandlingsform, så vi sideløbende med traditionel fysioterapi også kunne tilbyde akupunktur i Aalborg.

Nu er det bare sådan, at de fleste sundhedsforsikringer dækker behandlinger hos en fysioterapeut, men der skal være tale om egentlig fysioterapi. Således er behandlinger med akupunktur i de fleste sundhedsforsikringer ikke omfattet af dækningen, så den type behandling skal patienterne selv betale af egen lomme.

Jeg har oplevet flere eksempler på patienter, der har bedt mig om at være lidt ”fleksibel” og bare kalde en behandling med akupunktur for fysioterapi, men den går altså ikke hos mig. Jeg vil ikke være med til den form for kreativitet, for dels vil det jo være oplagt bedrageri, dels vil det på sigt skade vores kliniks gode forhold til forsikringsselskaberne.

Men i øvrigt finder jeg det forkert, at akupunktur ikke er dækket af sundhedsforsikringerne.

Andet godt: