Jeg faldt forleden over en artikel om, hvor farligt (eller ikke) hash, cannabis eller hvad du nu vil kalde det, er. Jeg opsøgte informationen, fordi jeg på min arbejdsplads af og til bliver testet med en hash test, hvilket jeg i øvrigt har det helt fint med, da jeg jo altså ikke er narkoman på nogen måde.

Her er et lille uddrag af artiklen, der kan læses i sin fulde udgave her.

Man har længe troet, at daglig brug af cannabis kan skade hukommelsen, indlæringsevnen og opmærksomheden. Tidligere studier har også påvist sådanne sammenhænge, men Wayne Hall påpeger, at det har været svært at vide, om folk med et cannabisbrug allerede havde en dårlig hukommelse, indlæringsevne og opmærksomhed, før de begyndte at ryge.

Samtidig mener Hall også, at flere og bedre studier har indikeret, at der er en sammenhæng mellem disse kognitive effekter og kronisk brug af cannabis, når brugen begynder i teenageårene og fortsætter op i 20’erne.

»På det punkt synes jeg, at han er lidt mindre neutral end andre forskere på området,« siger Jørgen Bramnes.

»Sammenhængene er temmelig usikre, og han hælder lidt til at give cannabis skylden. Vi ved ikke helt, hvordan de pågældende faktorer hænger sammen, og der er meget tvivl knyttet til spørgsmålene.«

Det ér også svært at slå fast. Det nye studie peger på, at der er en lidt uklar sammenhæng mellem, hvor ofte man ryger cannabis, når man begynder at ryge, og hvor høje niveauer af THC man har i kroppen.

Der er også meget, som tyder på, at eftervirkningerne kan vare ved længe, efter man er stoppet med et dagligt cannabisbrug, men det er fortsat usikkert. Det er også uklart, om der kan opstå permanente skader, eller om de er reversible.

Jeg må erkende, at jeg ikke blev et hak klogere, end jeg var i forvejen. Jeg ved, at hashrygning i de unge år har en negativ effekt på indlæringsevnen, og at det i nogle tilfælde medfører sociale problemer, manglende empati og andre forstyrrelser. Men det gør alkohol jo også. Hvad pokker skal man  mene?

Medicin skal bag lås

Uanset hvad du måtte mene om cannabis, er deri hvert fald en ting, vi alle kan blive enige om: Medicin er livsfarlig i de forkerte hænder! Selv ret “uskyldig” medicin kan være dræbende for børn for eksempel.

Derfor skal du altså sikre din medicin – både den i håndkøb og den på recept – med et aflåseligt medicinskab!

Andet godt: