Nakkesmerter efter fald

Nu er jeg efterhånden ved at være ovenpå igen, men det har været et par drøje uger med mange smerter, efter at jeg faldt ned fra stigen, da jeg var ved at rense tagrenderne på huset for visne blade. På en måde landede jeg heldigt, nemlig i forholdsvis blød jord, men jeg landede desværre ikke på benene, men nærmest på hovedet og ryggen. Efterfølgende havde jeg så voldsomme nakkesmerter, at jeg dagen efter måtte søge læge.

Jeg var nervøs for, at noget var brækket i nakken, men det viste sig heldigvis ikke at være tilfældet.

Lægen beroligede mig med, at der efter alt at dømme var tale om en forstrækning af musklerne i nakken, og at smerterne nok ville fortage sig i løbet af et par uger. I mellemtiden ville han ordinere en smertebehandling ved at skrive noget medicin op til mig.

Jeg var sygemeldt i de første to dage, fordi smerterne i nakken var så voldsomme, at jeg alligevel ikke ville være noget værd på jobbet, men derefter tog jeg på arbejde, men gjorde min chef opmærksom på, at jeg nok var nødt til at skåne mig selv lidt.

Jeg skulle også sikre mig den rigtige efterbehandling og ikke mindst genoptræning – det klarer min genial fysioterapeut heldigvis!

Det tog han heldigvis pænt, men han fortalte mig også, at man faktisk kan få noget, der hedder tagrenderensere. De består af lange, fleksible runde børster, nærmest som en flaskerenser. Dem kan man placere i tagrenderne, og børsterne vil så forhindre de visne blade fra træerne i at lægge sig i tagrenden, så man stort set aldrig skal rense tagrenderne.

Andet godt: