Vi er rigtigt mange motionsløbere i Danmark. Vi har alle vores grunde til at løbe: Det kan være, at vi bare nyder fornøjelsen i sig selv ved at løbe. Andre løber, fordi de kan lide at løbe sammen med andre og få en sludder under løbet. Nogle elsker udfordringen ved løbet. Endelig er der nogen der løber, fordi de gerne vil være fysisk aktive, men har for travl en hverdag til at kunne spille tennis eller håndbold på bestemte tidspunkter i løbet af ugen. De fleste løber, også fordi det er sundt.

Hvem løber?

Der er lavet rigtig mange analyser over løbere – hvem de er, hvornår og alt den slags. En rapport fortæller, at der bliver organiseret mere end 1500 løb i Danmark. Det er ret mange løb. Ifølge Danmarks statistik var der sidste år lige under 70.000 løbere, som er registreret i klubber. Lige knapt halvdelen af løberne er kvinder. Dansk Atletikforbund har i øvrigt en vision om, at der skal være 100.000 flere registrerede løbere i Danmark om ca. 7 år.
Oven i de officielle tal kommer så et ukendt antal ’selvorganiserede’ løbere – det vil sige alle os, som løber, fordi vi kan lide det uden at være medlemmer af en klub. Det er mange løbere.

Stort salg af sportstøj

Derfor bliver der også solgt en masse sportstøj i Danmark. Det er nok ikke helt ved siden af at antage, at halvdelen af det er store størrelser sportstøj til damer eller sportstøj til piger.

I byens gadebillede er det ikke ualmindeligt at se kvinder iført stramme løbebukser. Det kan godt være, at moden lige nu siger, at de stramme bukser er looket, de skal have. Ikke desto mindre, så har de kvinder, som går i sportstøj, gjort et godt valg. Sportstøj er behageligt. Det strammer ikke og er nemt at holde rent. At det også kan købes for ikke alt for mange penge, er en ekstra bonus for familiens budget. Et godt sted at handle er faktisk meget mere end sporttøj – men nærmere den hele garderobe til piger og kvinder med sul på kroppen: https://www.arkuricurvy.dk/

Sportstøj er i dag en ekstra del i vores garderobe. Det dækker alt fra ski-undertøj via tennistrøjer, flotte cykeljakker og træningsbukser til løbesko og sneakers. Faktisk er det umuligt at forestille sig en person, som ikke har mindst en sports-T-shirt. Kender du én?

Bortset fra at sportstøj er nemt og behageligt, så er det også moderigtigt. Man kan vælge mellem mange internationale eller danske brands. Nogle brands specialiserer sig i sportstøj til kvinder, mens andre brands laver sportstøj, som kan bruges af begge køn. Nogen sælger udelukkende sportstøj til børn. Sportstøj til mænd er ligesom forgængeren for nogle brands specialisering. Det kan der skrives mange samfundshistoriske fortællinger om.

Sagen er, at sportstøj er her for at blive, fordi vi bliver mere og mere opmærksomme på, at fysisk aktivitet er sundt for os. Vi ved, at løb kan give os fem års længere levetid. Vi ved, at det er en dårlig idé ikke at holde kroppen i form. Vi tager ligefrem på ferie for at få motion. Skiferier, eller aktiv-ferier i sydens sol. Og når vi har travlt i hverdagen, så organiserer vi selv, hvornår vi motionerer – fx en løbetur med den bedste kammerat i løbet af weekenden.

Andet godt: