Find en vinduespudser

Jeg er lige stået af cyklen og er på vej op ad trapperne til min lejlighed på 3. sal. Alle indkøbene er tunge, men op skal jeg. Jeg møder den ældre dame på afsatsen ved 2. sal. Hun hilser og smiler. Vi får altid en snak, når jeg møder hende. Hun fortæller mig, at hun går til computer. Hun er ved at lære at håndtere sin pc, så hun kan klare alt, det her med NemID, og banker og den slags. Jeg spørger hende om, hvor længe hun har gået på kurset, og hvem der arrangerer det. Jeg kender flere mennesker som godt kunne bruge et kursus i, hvordan man bruger en computer i det daglige. Hun fortæller mig, at hun har gået på kurset i 2 uger nu, og at det er Ældresagen, der arrangerer kurset. Hun er meget imponeret over, hvad man kan gøre med en computer. Hun har lært en masse, og de er lige ved at lægge sidste hånd på et modul, der handler om, hvordan man handler sikkert på internettet.

Godt for mange

Det er der vist endnu flere mennesker, der godt kunne bruge, tænker jeg. Den ældre dame forklarer mig, at hun allerede har fået bestilt en vinduespudser, som kan komme og ordne hendes vinduer. Jeg skrev bare ”vinduespolering København” i søgefeltet, og så fik jeg en liste så lang, så lang frem. Det er da et vidunder. Man skal bare lede, og så finder man det hurtigt og nemt.
I eftermiddag skal jeg forsøge mig med en frisør. Det kunne være rart ikke at skulle hen i salonen. Der larmer det med al den moderne musik, de spiller. Jeg vil gerne have, at frisøren kommer herhjem til mig. Har du prøvet det? Hun er helt opslugt af internettets muligheder. Taler, og taler om det. En ny verden har åbnet sig for hende. Og hun udforsker den.

Smart bestilling af vinduespolering

Jeg fortæller hende, at jeg godt kender til internettet, og at det åbner mange muligheder. Jeg siger, at jeg synes, det er godt, at hun lærer at handle sikkert på det. Selvom de fleste ikke er svindlere, så er der dog alligevel nogen, og dem skal man lære at sortere fra. Hun smiler og hilser mig. Hun skal i supermarkedet nede på hjørnet for at købe ind til maden.

På vej op til tredje sal tænker jeg, at det er da fint, at også ældre mennesker undervisning i, hvordan man kan bruge en computer og internettet. Hendes idé med at bestille vinduespudsning online tror jeg faktisk, at jeg vil låne. Mine vinduer trænger hårdt til en kærlig gang polering, og det er et fritidsjob, jeg ikke selv er glad for at gøre. Især de udvendige ruder. Det her med at hænge ud over vindueskarmen i 3. sals højde er ikke mig. Jeg bliver svimmel. Men frisøren – nej, så vil jeg hellere ned til frisøren, som spiller musik. Jeg ved lige præcist, hvad den ældre dame tænker, når hun siger moderne musik. De spiller fed musik. Og tilbyder kaffe, som man naturligvis betaler for via regningen.

Andet godt: