Det er meget længe siden, at jeg har haft det, så godt som jeg har det nu – sådan helbredsmæssigt. Jeg har i mange – rigtigt mange – år haft smerter i nakken og ryggen. Jeg har prøvet alt: Lige fra kiropraktiske behandlinger via osteopati og massage til fysioterapi. Lige meget har det hjulpet. Smerterne havde bygget sig op over flere år. Det startede med smerter i nakken og skuldrene. Sikkert på grund af den dårlig arbejdsstilling. Jeg havde en tendens til at sidde og falde sammen foran computerens skærm. Senere bredte smerterne sig til ryggen. Jeg ved, at jeg er født med en skæv hofte, og det kan have haft betydning for, hvordan jeg sidder. Det kan måske også være skyld i, at jeg falder sammen foran skærmen.

Kan fysioterapi hjælpe?

På et tidspunkt blev smerterne så store, at jeg søgte hjælp hos en rigtig god fysioterapeut. Det hjalp. Jeg lærte at bruge mine muskler på en anden måde, så jeg ikke sad og kompenserede for smerte et sted, og derfor fik smerter et andet sted. Det i kombination med massage og gymnastik hjalp mig meget. Jeg har siden da gjort meget for at holde mig i god form. Jeg sørger for at få massevis af motion og er meget bevidst om, hvordan jeg sidder – ikke kun i kontorstolen, men også i sofaen eller ved spisebordet. Men det var ikke tilstrækkeligt. Smerterne kom tilbage. Jeg forsøgte derfor at finde andre behandlingsformer. Men det så sløjt ud.

Hvad med akupunktur?

En dag talte jeg med en bekendt, jeg har. Da jeg fortalte hende om mine smerter, spurgte hun, om jeg havde prøvet med akupunktur. Det måtte jeg fortælle hende, at jeg faktisk ikke havde. Jeg sagde ikke til hende, at jeg ikke tror på, at akupunktur kan hjælpe mig. Hun talte meget om, at hun selv havde været igennem et forløb hos en akupunktør, som havde hjulpet hende meget. Jeg tænkte, at det kunne vel ikke skade at prøve det, så jeg spurgte hende, om hun ville give mig kontaktoplysningerne på den akupunktør, hun havde besøgt. Desværre kunne hun ikke huske navnet på klinikken. Kun fornavnet på ham, der behandlede hende. Men hun sagde, at hun havde fundet ham på nettet. Hun havde søgt efter ”akupunktur Valby og København” og havde på den måde, fundet frem til ham. Hun fortalte mig, at ham, der behandlede hende ikke kun, er akupunktør, men også ved meget om smertebehandling generelt.

Fysioterapeut med akupunkturbehandlinger

Jeg gik derfor hjem med de fire stikord i tankerne: smertebehandling, akupunktur, Valby, København. Naturligvis åbnede jeg min browser på min IPad. Søgte og fandt en klinik, der har specialiseret sig i behandling af muskelsmerter. De har også mange behandlingsformer for sportsskader. Så jeg fandt deres adresse frem – https://copenhagenphysio.dk/ – og bestilte en tid hos dem. Behandleren, som skulle tilse mig, bad mig om at beskrive mine smerter og min historie. Vi talte sammen i lang tid, og han foreslog, at vi sammen laver et program, hvor vi starter med massage og fysioterapi, og hvis det ikke hjælper, så kobler vi akupunkturen på. Programmet har givet gode resultater for mig. Akupunkturen bliver muligvis ikke nødvendig.

Andet godt: