Jeg har en kusine, som sidder i kørestol. Hun var ude for en grim ulykke for nogle år siden. Det endte med, at hun blev lam fra livet og nedefter. Det har været svært for hende at komme tilbage til sit gamle, livlige og glade jeg efter ulykken. Det største problem for hende var, at hendes mobilitet blev begrænset. Hun har altid været glad for at bevæge sig. Enten ved at dyrke forskellige former for sport, eller blot ved at gå lange ture i byen.

Handicap begrænser

Det er der naturligvis blevet sat lidt grænser for. Det er stadig ikke helt nemt at bevæge sig rundt i byen, når man sidder i kørestol. Ok. Hun kan godt komme ud og på indkøb. Hun går da også til noget sport for handicappede. Bl.a. ridning, som hun er blevet rigtig glad for. Men hun ærgrer sig meget over, at det kan være svært at få kørestolen op og ned fra fx kantsten eller trapper. Hun vil jo gerne være selvstændig, og ikke afhængig af hjælp til det. Det forstår jeg udmærket godt. Jeg ville heller ikke bryde mig om af at være afhængig af at have en hjælper med hele tiden, hver gang jeg vil på indkøb. Jeg kan jo godt lige pludseligt finde på, at jeg skal ud og se på nyt tøj. Og det forestiller jeg mig, at min kusine også kan.

Ramper til kørestole

Forleden så jeg en anden person i kørestol. Han havde sådan nogle smarte kørestolsramper ( https://senior24.dk/62-korestolsramper ). De kunne ligesom klappes sammen, så han kunne lægge dem i en lomme på siden af kørestolen. Han foldede dem ud, når han skulle op over en kantsten. Det var virkeligt smart. Det så faktisk ikke ud, som om at det voldte ham besvær overhovedet. Jeg skal da huske at nævne det for min kusine. Hun skal da have sådan nogen. Der er faktisk flere ting på https://senior24.dk/ hun kunne have gavn af!

Andet godt: