Pladespiller giver god lyd

Nostalgisk lyd fra LP plader

Det er sent. Du har tændt for radioen. Det sker sjældent, at du streamer musik. Men i aften er en af de få aftener, hvor du har tid og lyst til bare at lytte til, hvad der sker derude. Og hvad bedre end bare at streame fra forskellige radiostationer? Intet.
Du ville dog ønske, at naboens børn kunne være lidt mindre larmende. Du kan høre, at de tramper rundt i stuen – som små elefanter, der skal af med frustrationerne efter en dårlig dag i skolen. Du smiler ved tanken om de to små drenge og deres store Dumbo-ører. Men der går ikke ret lang tid. Du forstår, at de slet ikke slås og skændes. De danser og er glade. Deres Dumbo-ører hænger slet ikke. De er glade. De danser. Det er dejligt.

Fra en pladespiller

Du lægger måske også mærke til, at musikken, som de danser rundt til, ikke er moderne hiphop. Det er almindelig popmusik, som man ikke forventer, skal komme fra en pladespiller. Faktisk har du slet ikke haft brug for din egen pladespiller i årevis. Du har fuldstændigt glemt, at den findes. Den står på loftet. Der samler den støv.

Du beslutter dig for, at det bliver et projekt i den kommende weekend: Pladespiller og pladesamling. Du ved nemlig, at eller andet sted oppe på loftet har du en pladesamling, som er ret stor. Den består af vinylplader fra, dengang førsteudgivelserne kom.

Det er faktisk en ret værdifuld pladesamling, du har. Den skal da pudses af. Væk med støv, og fugt. Og den skal ned i stuen. Du har jo alligevel et stort anlæg fra, dengang I var helt unge – dengang den digitale industri stadig ikke var herskende – !
Du beslutter dig derfor for, at pladesamlingens liv skal forfriskes. I beslutter, at pladespilleren lige skal ses efter, så I ikke bliver skuffede over lydkvaliteten fra pladerne.

Pladespillerens genkomst – hurra!

Alt bliver støvet af. Pladerne bliver vasket. De har samlet støv oppe på loftet. Pladespilleren bliver tjekket endnu en gang. Den er helt ok. Der er intet at klage over. I inviterer de nærmeste naboer og venner over til en drink. De kommer. De nyder at være sammen med jer. Men de kan ikke helt præcist fortælle jer, hvorfor. Det er ikke på grund af de mange drinks, I har fået. Det er ikke på grund af den lækre paté, I spiste. Det har måske noget at gøre med den varme og ærlige lyd, der kom fra vinylplader og en gammeldags pladespiller. Det har helt sikkert noget at gøre med, hvor simpelt og let tilgængeligt du har gjort det for dine gæster at forstå, hvem du er.

Ja, det er simpelt, Men er det ikke sådan, at livet i virkeligheden er? Simpelt. Så simpelt. Tænk på det, næste gang du rydder op deroppe på loftet og er parat til at køre mange ting til genbrug. Vær ikke for hurtig i dine beslutninger. Måske har du brug for gamle, umoderne ting fra, dengang du var helt lille, og din mor kasserede dem ved at stille dem op på loftet.

Andet godt: